Sosyal Medya

Coğrafyamız

El Bab’ın kuzeyi de kontrol altında

El Bab'ta flaş gelişme... Suriye’de DEAŞ’ın El Bab’daki ana karargâhını şehrin dışındaki Tadif’e çekmesinin ardından TSK, doğudaki Suflaniyah ve Kabr el Mukri’de de kontrolü sağladı. Böylece örgüt üyeleri Kabasin’de sıkıştı.



devam ettiÄŸi bildirildi. TSK El Bab’ın batısında kontrolü daha önce saÄŸlamıştı.

El Bab’ın kuzeyi de kontrol altında2 BÄ°N 477 TERÖRÄ°ST ETKÄ°SÄ°Z HALE GETÄ°RÄ°LDÄ°
24 AÄŸustos 2016’da baÅŸlayan Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili son bilançoya göre, TSK’nın desteklediÄŸi Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Azez-Cerablus hattında ele geçirdiÄŸi alan bin 880 kilometrekareyi buldu. Harekatın baÅŸlangıcından bu yana 1864’ü ölü olmak üzere toplam 2 bin 156 DEAÅž’lı terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen PYD/PKK’lı sayısı, 306’sı ölü olmak üzere 321 oldu. Her iki örgütten etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 2 bin 477’yi buldu. Türk Hava Kuvvetleri’ne baÄŸlı savaÅŸ uçakları da 1332 hedefi vurdu. Ä°mha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 3 bin 282, mayın sayısı da 55 olarak açıklandı.

Türk savaÅŸ uçaklarının El Bab ve Bzagah bölgelerinde DEAÅž’a yönelik harekâtı devam etti. Son harekâtta barınma amaçlı kullanılan 17 bina ile bir silah deposu imha edilirken, 14 terörist etkisiz hale getirildi. Karadan da 197 hedef ateÅŸ altına alındı.

Öte yandan Irak Türkmen Cephesi (ITC) BaÅŸkanı ErÅŸet Salihi, AA’ya yaptığı açıklamada Suriye’de güvenli bölgeler oluÅŸturulmasının baÅŸta Türkmenler olmak üzere tüm Suriye için olumlu sonuçlar doÄŸuracağını belirtti. Türkmenlerin Suriye’nin asli unsurlarından olduÄŸuna dikkati çeken Salihi, “OluÅŸturulacak güvenli bölge, baÅŸta Türkmenler olmak üzere oradaki herkesin yararına olacak. Bu, Irak’ta 1991’de Erbil, Süleymaniye ve Duhok’ta oluÅŸturulduÄŸu gibi bir model olacak. Böylece orası uçuÅŸa yasak bölge olarak ilan edilecek ve yerinden edilenler oraya dönecek. Türkmenler de orada kendilerini koruyabilecekler” diye konuÅŸtu.

SURÄ°YE ORDUSU EL BAB’A GÃœNEYDEN Ä°LERLÄ°YOR

Suriye ordusu ve müttefikleri, Fırat Kalkanı operasyonun devam ettiÄŸi, terör örgütü DEAÅž’ın kontrolündeki El Bab kasabasına güneyden ilerliyor. AFP ajansının haberine göre muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi Örgütü’nden dün yapılan açıklamada Suriye ordusunun El Bab’ın giriÅŸine 7 kilometre mesafeye kadar ilerlediÄŸi belirtildi. Gözlemevi’nin açıklamasına göre Suriye ordusu cuma gününden itibaren El Bab çevresinde üç köyü ele geçirdi. Åžam yönetimine yakın Al Masdar sitesinin haberine göre ise 11 gün önce DoÄŸu Halep taarruzu baÅŸlatan Suriye ordusu, operasyonda kritik noktalardan birisi sayılan Ayn CeyÅŸ kasabasını kontrol altına aldı. Kaplan Kuvvetleri’nde bulunan askeri kaynağın Al Masdar’a verdiÄŸi bilgilere göre, El Bab ve çevresinde yaÅŸanan çatışmalarda onlarca DEAÅž militanı öldürüldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.